Гојковић: Односи Србије и Црне Горе добри

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић оценила је у Подгорици да су односи Србије и Црне Горе добри и да је државна сарадња на веома високом нивоу.

Маја Гојковић је, после разговора са председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем, рекла да је договорена сарадња парламената двеју држава у вези са европским интеграцијама, преноси Бета.

Председница Скупштине Србије указала је да су приоритети обе државе пуноправно чланство у ЕУ и оценила да је Црна Гора у том смислу испред Србије, па би могла Србији да помогне у преношењу искустава из интеграционог процеса.

Кривокапић се сагласио с председницом Скупштине Србије да су односи двеју држава добри и да је њихова сарадња добар пример у региону.

Кривокапић и Гојковићева су саопштили да током данашњег разговора "нису ни споменули" инцидент током прошлонедељне фудбалске утакмице Србија-Албанија у Београду и његово преливање на државе региона.

Гојковићева и Кривокапић су се сагласили да ниједан инцидент не може зауставити потребу сарадње држава у решавању проблема у региону.

Председница српског парламента је оценила да је реч о покушају дестабилизације региона и заустављања интеграционих процеса, а Кривокапић је рекао да је неопходно водити проактивне политике да би се зауставили такви покушаји.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић разговарала је и са црногорским председником и премијером Филипом Вујановићем и Милом Ђукановићем о сарадњи у процесу евроинтеграција, економији и инфраструктури.

Гојковић је у сусрету са званичницима Црне Горе нагласила да су односи две земље изузетно добри, да Србија и Црна Гора имају интерес да сарађују у области евроинтеграција и да је заједнички циљ унапређење животног стандарда грађана, саопштено је из српског парламента.

Она је, наводи се у саопштењу, поручила да је циљ реформских процеса у Србији, којима је руководство земље посвећено, управо унапређење животног стандарда грађана.

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић заложио се за интензивнију регионалну сарадњу, а као развојне шансе у сарадњи са Србијом издвојио инфраструктуру, енергетику, производњу хране и туризам.

Истичући значај регионалног развоја инфраструктуре, Ђукановић је рекао да је у оквирима сарадње Кине и земаља источне и централне Европе, у плану развоја инфрастрктуре, важно продужење железничког коридора Београд-Будимпешта на пругу Београд-Бар.

Ђукановић је нагласио да су инфраструктурни пројекти дугорочне инвестиције у погледу јачања сарадње у региону.

Председник Црне Горе Филип Вујановић нагласио је да су Србија и Црна Гора једна другој највреднији стратешки економски партнери и заложио се за регионални напредак у процесу евроинтеграција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се