Читај ми!

Одложена посета Раме Београду

Посета албанског премијера Едија Раме, која је била заказана за 22. октобар, одложена је за 10. новембар, наводи се у заједничком саопштењу српског и албанског премијера.

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је у поподневним сатима са председником Владе Албаније Едијем Рамом. Двојица премијера сагласили су се да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније по својој суштини били веома несрећни.

"И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности", нагласили су саговорници.

"Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима Србије и Албаније", закључила су двојица премијера.

Вучић и Рама истакли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28. августа, током конференције о Западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа две земље, региона, али и целе Европе.

Закључак је да званични сусрет буде одржан 10. новембра у Београду.

Рама је раније изјавио за Си-Ен-Ен да је спреман да оде у посету Београду, да је посета раније договорена и да је на властима у Београду да ли ће га позвати.

Премијер Албаније Еди Рама је јуче на Твитеру написао: "Нормална Србија могла би да буде могућа само ако стварна Србија схвати да је 'Велика Албанија' њена ноћна мора, а не наш пројекат."

На то му је одговорио премијер Вучић, који је на Твитеру написао:

"Људи који кажу да је Велика Албанија наша ноћна мора су потпуно у праву. Али, то није само наша мора, већ ноћна мора Европе, ноћна мора читавог човечанства, а ми ћемо учинити све што можемо да је спречимо. Надамо се да ће нормални Албанци разумети ову поруку".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се