Читај ми!

Ђурић осудио нападе на Албанце

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је нападе на грађане албанске националности и на њихову имовину, који су се догодили у последњих неколико дана у више градова Србије, после инцидента са заставом такозване велике Албаније, на стадиону Партизана.

Марко Ђурић инсистира да надлежни органи што пре пронађу и казне оне који су демолирали објекте чији су власници Албанци, поштени и лојални грађани наше државе, наше добре комшије, пријатељи и познаници, наводи се у саопштењу Канцеларије за Космет, које преноси Танјуг,

"Они, баш као и ми, другог дома, сем наше Србије, немају и зато је неопходно да заједно живимо у миру и слози, негујући заједништво и поштовање различитости", поручио је Ђурић.

Ђурић је изразио и велику забринутост за безбедност Срба на Коосву и Метохији, који су, како каже, већ изложени провокацијама и притисцима, а који додатно могу бити угрожени после ових немилих догађаја.

"Позивам све грађане Републике Србије на мир и толеранцију и да учине све како бисмо наставили путем нормализације међуљудских односа, што би допринело да екстремизам и верска и национална нетрпељивост заувек нестану са ових простора", закључио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије