Читај ми!

Премијер са арапским и афричким амбасадорима

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадорима афричких и арапских земаља о могућности унапређења економских односа и визној либерализацији.

Александар Вучић и амбасадори су "у отвореном и искреном разговору" потврдили традиционално пријатељство и блискост Србије са афричким и арапским земљама, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима, пренео је Танјуг.

Вучић је, у контексту унапређења економских односа и коришћења компаративних предности које Србија има у региону, изнео идеју о одржавању економске конференције са афричким и арапским земљама у Београду.

Званичници су разговарали и о раду мешовитих комитета за привредну сарадњу, а српски премијер је обећао да ће српска страна ускоро да именује копредседавајуће у комитетима у којима то још није учињено.

Тема сусрета биле су и остале области сарадње, посебно могућност међусобне визне либерализације.

На састанку је договорен наставак блиске сарадње ових земаља и подржана иницијатива редовног одржавања заједничких сусрета који су оцењени као врло корисни за све стране, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво