Читај ми!

Јевтић похвалио политику Владе Србије према Косову

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је да Влада Србије има практичан и прагматичан приступ решавању проблема српске заједнице на Косову.

Далибор Јевтић је, осврћући се на јучерашњи састанак у Београду на којем је договорено формирање Радне групе која треба да поспеши процес повратка расељених лица на Косово, казао за Танјуг да је тај састанак имао важан и технички и политички карактер.

Састанак у Београду поред тога што је био иницијални, послао је јасну поруку да ће убудуће институција Министарства за повратак заједно са Владом Србије, односно њиховом институцијом која се бави питањем расељених, радити на решавању проблема како би имали што већи број повратника на Косово, рекао је Јевтић.

"За мене то поред важности у техничком смислу носи и једну важну политичку поруку, а то је да нова Влада Србије заиста има практичну и прагматичну политику, практичан и прагматичан приступ решавању проблема који се односе на припаднике српске заједнице на Косову и решавању свих оних проблема које српска заједница на Косову има", казао је Јевтић.

У Београду је у понедељак одржан састанак представника Канцеларије за КиМ, Министарства за повратак, ОЕБС-а, УНХЦР-а, Канцеларије УН у Београду, Канцеларије лицног изасланика високог представника ЕУ, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Министарства спољних послова на којем је договорено формирање Радне групе за ефикаснији повратак на Косово.

Јевтић се захвалио директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу на иницијативи за организовање овог састанка истакавши д аће ова Група заједнички радити на процесу повратка што подразумева и између осталог и удруживање финансијских средстава.

Јевтић је казао да се Министарство за заједнице и повратак суочава са мањком финансијских средстава због чега је данас потписао меморандум о сарадњи са Данским саветом за избеглице.

Он је навео да је потписивање оваквог пројекта пример да поред будзетских средстава Министарство може да обезбеди и додатна средства.

"Још 24 породице из централне Србије кроз тај пројекат вратићемо на Косово", закључио је Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара