Читај ми!

Живковић: Влада да испуни своје обавезе

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао да у Скупштину Србије још није стигла фискална стратегија за 2015. годину, што је по Закону о буџетском систему требало да буде половином јуна.

Зоран Живковић је сугерисао Влади Србије да поједине обавезе још није испунила, преноси Танјуг

"Не желећи да кварим еуфорију власти везану за Параду која ће бити прекосутра, мислим да је ред да као посланик подсетим Владу Србије, председника владе и министра финансија на неке обавезе које влада има, а које није урадила", истакао је Живковић.

Председник и посланик Нове странке је у Скупштини Србије подсетио на Закон о буџетском систему који дефинише рокове који се тичу фискалне стратегије.

"У том календару пише да је 15. јуна требало да влада пошаље парламенту фисклану стратегију за 2015. годину, што се није десило. Пише да 30. јуна Народна скупштина треба да врати парламенту ту исту стратегију са коментарима, а ни то се није десило", рекао је Живковић.

Како каже, у календару пише и да 5. октобра влада треба да достави Народној скупштини ревидирану фискалну стратегију, а ни то се није догодило.

Живковић је додао и да још увек није стигао предлог ребаланса буџета који се, како наводи, заказује од првог дана нове владе.

"Ево, прошло је шест месеци, ништа се од тога није десило. Наставља се бахато трошење буџетских средстава, тако да је право време да на данашњи дан укажемо да овако не можемо даље", истакао је Живковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара