Читај ми!

Посланици о изборима у БиХ

Народни посланици Скупштине Србије истичу да не желе из Београда да коментаришу шта би требало да буду приоритети извршне власти у БиХ. Истичу да поздрављају сваки резултат који је производ воље грађана, уз оцену да су избори одржани у демократској атмосфери.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић рекао је новинарима у Скупштини Србије да је најбитније да су избори протекли мирно у фер и демократској атмосфери, преноси Танјуг.

"Ми смо за то да градимо најприсније и најбоље могуће односе са Републиком Српском посебно зато што Србија јесте гарант Дејтонског споразума", каже Милићевић.

Милићевић верује да ће две владе у наредном периоду на најбољи начин заједнички препознавати и решавати проблеме грађана.

Шеф демократа у парламенту Борислав Стефановић каже да демократе поздрављају резултат који је производ воље грађана Босне и Херцеговине и Републике Српске.

"Није на нама да говоримо Републици Српској шта треба да ради, они имају своје представнике које бирају на слободним демократским изборима, а ми наравно поздрављамо сваки резултат који је производ воље грађана БиХ и РС", каже шеф демократа у парламенту Борислав Стефановић.

Стефановић сматра да ће сви имати пуне руке посла и да пре свега треба решавати један институционални, законски и уставни галиматијас који тамо постоји.

И лидер Нове странке Зоран Живковић каже да не може из Београда да говори шта треба да буду приоритети власти у Републици Српској, али наводи да су избори показали да је РС и федерација дубоко подељена и да постоји велико неповерење у политичаре.

"Оно што је посао Србије у односу на БиХ и РС то је да доследно међународним споразумима настави јачање сарадње са Сарајевом и са Бања Луком на начин који гарантује побољшање наших добросуседских односа", истиче Живковић.

Председник одбора за дијапсору и Србе у региону Јанко Веселиновић честитао је свима који су победили, као и грађанима РС на фер и коректним изборима и истиче да то показује једну зрелост демократије у Републици Српској.

"Важно је и што Србија односно политичке партије нису макар на најдиректнији начин утицале на вољу грађана у РС. Када је у питању шта је чинити власти у РС они би то најбоље требали да знају јер није до нас у Београду да им делимо лекције", објашњава Веселиновић.

Додаје да би свако ко из Београда гледа на Бања Луку желео да РС и БиХ иду брже ка европским стандардима, не толико због приближавања ЕУ, колико због тога да се у РС подиже ниво квалитета живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара