Леви: Бурна историја и Срба и Израелаца

Амбасадор Израела у Србији Јозеф Леви изразио је оптимизам у вези с будућношћу Србије, али је напоменуо да предстоје изазови економске природе и побољшања животног стандарда грађана.

Јозеф Леви каже да се често говори о сличностима између Србије и Израела. "Ми смо веома слични народи који су имали тешку прошлост - и Срби и Израелци су имали бурну историју. Често смо били жртве властите историје", рекао је Леви новинарима у Суботици.

Оба народа, додао је Леви, сада гаје велике наде у мирну будућност, преноси Танјуг.

"Велики сам оптимиста када је реч о вама. Србија је дубоко у процесу европских интеграција. Време рата је прошло, време непријатељстава нестаје, време интеграција и сарадње надолази. То је нова фаза Европе, укључујући Западни Балкан", казао је Леви и изразио уверење да је "најгоре прошло".

"Изазови су сада економске природе и побољшање животних услова, али и признање реалности, прихватање права других на егзистенцију и то је алфабет за стварање будућност", навео је израелски амбасадор.

"Ми то немамо на Блиском истоку", рекао је Леви, указујући на актуелну ситуацију у том делу света где се, како је објаснио, не прихвата право других народа на постојање, где се врше масакри над хришћанима, где страдају Курди, "где муслимани убијају муслимане, Арапи убијају Арапе који не мисле исто".

Леви је навео да егзистенција Израела није доведена у питање јер је то "веома јака земља", али да влада забринутост због онога шта се дешава у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара