Читај ми!

Гојковићева: Боримо се против насиља над женама

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је на 131. заседању Интерпарламентарне уније у Женеви, где се расправља о родној равноправности, да је Србија посвећена унапређењу родне равноправности и сузбијању насиља над женама.

Маја Гојковић је у обраћању парламентарцима из целог света рекла да је постизање родне равноправности најбољи начин борбе против насиља и указала да су највеће препреке остварењу пуне родне равноправности предрасуде, стереотипи и економска неједнакост, наводи се у саопштењу кабинета председнице српског парламента, преноси Бета.

"Свеобухватно побољшање услова живота и уређеност наших друштава су основа за постизање родне равноправности и окончање насиља над женама", истакла је Гојковић и навела да се ти изазови могу превазићи једино развојним, реформским политикама.

Гојковићева је напоменула да је Скупштина Србије препознала потребу јачања родне равноправности, да у актуелном сазиву жене чине више од трећине састава парламента, као и да су жене на челу осам од двадесет парламентарних одбора.

На овогодишњем јесењем заседању ИПУ учествују 744 парламентарца из 141 земље, укључујући и 144 председника и потпредседника парламената из целог света.

Гојковић је имала билатералне сусрете са председницима парламента Албаније и Ирана Иљиром Метом и Алијем Лариџанијем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво