Муслиу кандидат за председника Националног савета

Председник Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу изјавио је да се пет албанских партија из Бујановца и Прешева договорило да он буде заједнички кандидат за председника Националног савета Албанаца на изборима 26. октобра.

Јонуз Муслиу је за агенцију Бета изјавио да су споразум о заједничком канидидату потписали ПДП, Демократска партија чији је лидер Нагип Арифи, Демократска партија Албанаца (ДПА) Рагмија Мустафе, Демократска унија долине (ДУД) чији је лидер Скендер Дестани и Демократски препород Рамиза Љатифија.

Муслиу је навео да ће на изборима те партије учествовати са две изборне листе, од којих ће једну чинити ПДП, ДПА и Демократски препород, док ће на другој листи бити Демократска партија и ДУД, али да ће обе листе имати заједничког кандидата за председника НСА.

"Очекујем да Национални савет Албанаца након избора има другачију слику него претходни и мислим да је сам скуп партија на једној заједничкој листи већ доказ да Албанци стварно траже да се проблеми решавају и да у томе нема компромиса", казао је Муслиу.

Додао је и да очекује већи одзив грађана на изборима за Националне савете.

Све албанске политичке партије из Бујановца и Прешева најавиле су учешће на изборима за Националне савете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара