ДС: Казнити одговорне за напад у Бачу

На капији куће шефа демократа општине Бач подметнут је пожар, а војвођански ДС тражи од надлежних да откију починиоце и утвде да ли је тај "вандалски чин политички мотивисан".

У ноћи између суботе и недеље испред куће у којој живи Томислав Богуновић са породицом, у време док су укућани спавали, "на самој капији подметнут је пожар, а цео догађај је пријављен полицији", наводи ДС, преноси Танјуг.

Војвођанске демократе од надлежних захтевају да пронађу и санкционишу одговорне али и "да открију и налогодавце, органзаторе и све оне који стоје иза овог напада".

ДС то тражи "имајући у виду да је Богуновић 12 година био председник општине и да је и данас шеф највеће одборничке групе у Скупштини општине, а да је политичка ситуација у Бачу због немогућности Српске напредне странке да скупи довољан број одборника за рад Скупштине општине изузетно напета и сложена".

Зато је "непоходно утврдити да ли је овај вандалски чин политички мотивисан", истиче се у саопштењу Покрајинског одбора ДС.

"Уколико се покаже да јесте, страначка књижица не сме никоме бити заштита од кривичне одговорности, а овај случај, за разлику од свих других у којима су чланови ДС били жртве бахатости и политичке борбе која се води на нецивилизацијски начин, мора бити разрешен"

ДС истиче и да "никада неће насиље прихватати као вид политичке борбе, и да само јаке и независне институције и државни органи који не раде по партијском налогу могу бити гаранција да оно то неће и постати".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије