Мировић: Народна воља иницијатор разговора

Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је да је иницијатор сутрашњих и свих других разговора везаних за власт у Војводини "воља народа."

На свим изборима спроведеним на територији Војводине након 2012. године, актуелна владајућа странка у покрајини, односно ДС, претрпела је потпуни дебакл, рекао је Игор Мировић у изјави Танјугу.

"Да није тако јасно изражене воље грађана, не би ни било ових разговора, нити би имали капацитет да тражимо да се они спроведу", рекао је Мировић.

Мировић је рекао да ће на сутрашњим разговорима, које је заказао председник покрајинске скупштине Иштван Пастор о решавању политичке ситуације у Војводини, СНС понудити десетак тачака око којих се, како је казао, сви могу договорити.

"На састанак идемо да видимо да ли постоји заједнички именитељ који ће окупити одређени број странака, било за једну, било за другу платформу", истакао је Мировић.

Међу десетак тачака СНС ће предложити покретање економских полуга, питање инвестиција, инфраструктурних пројеката и заједничких напора на свим нивоима власти да се привуку инвеститори.

Са друге стране, по његовим речима, платформа актуелне покрајинске власти јесте да се "зацементира тренутно стање".

"Платформа актуелне покрајинске власти је задржавање привилегија и потпуна одрођеност од народа, све под геслом - фунционери на функцијама, а грађани нек се сналазе сами", казао је Мировић.

На сутрашњим разговорима СНС ће представљати он и, такође потредседник напредњака Горан Кнежевић, који ће инсистирати на томе да све странке изнесу своје виђење решења политичког проблема у Војводини.

"Покушаћемо да се постигне договор о новој покрајинској влади јер је актуелна пала, судећи по изјавама њених актера - ту не постоји ни заједнички програм, ни заједничке идеје", закључио је Мировић.

Пастор је прошле седмице упутио позив лидерима свих странака, које имају представнике у покрајинском парламенту, за састанак који је заказао сутра у 10 сати.

Како је појаснио тема састанка биће разговори или о формирању концентрационе владе или усаглашавање око неколико главних питања која су најважнија за Војводину - закони о надлежностима и финансирању, промена уставног положаја Војводине и примена измењеног Статута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије