Нова странка: Где је обећана социјална карта

Нова странка поново је данас упитала кад ће бити завршене социјалне карте, које би требало да омогуће праведно остваривање социјалних и осталих права угрожених грађана, наводећи да је Зорана Михајловић "громогласно најављивала" социјалне карте.

Питање Нове странке где је обећана и небројено пута најављивана социјална карта очигледно је узнемирило кабинет Зоране Михајловић. Одговор из кабинета потпредседнице Владе представља најобичнију замену теза и покушај још једне обмане грађана, наводи се у одговору НС на саопштење из кабинета потпредседнице, преноси Танјуг.

Кабинет је раније одбацио оптужбе Нове странке да није одржано обећање које је Михајловић као министарка енергетике дала грађанима слабијег имовног стања, истакавши да је Уредба којом су социјално угроженим грађанима омогућени бесплатни киловати струје и кубици гаса ступила на снагу 1. априла 2013, као што је Михајловић и обећала, а да су омогућене и повластице за плаћање даљинског грејања.

Нова странка, међутим, наводи да је Михајловић 1. марта 2013. изјавила да се "цена електричне енергије неће мењати пре 1. априла, када на снагу ступају социјалне карте".

Нова странка, наводи у саопштењу, пита власт где су социјалне карте а не о попустима за струју који су реализовани на основу Уредбе о енергетски заштићеном купцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије