Читај ми!

Сарадња СНС-а и ДСС-а у Крагујевцу

Крагујевачки одбори Српске напредне странке и Демократске странке Србије потписали су споразум о будућем заједничком деловању у Скупштини града, као и програм економског опоравка града.

Споразум су потписали Радомир Николић у име крагујевачких напредњака и председник Градског одбора ДСС-а Предраг Џајевић, преноси Танјуг.

Николић и Џајевић, на заједничкој конференцији, изјавили су да је Крагујевац сваким даном у све већим проблемима, а да коалиција Заједно за Шумадију, коју предводи Верољуб Стевановић, нема ни снаге ни могућности да уђу у процес консолидације јавног сектора.

"Споразум не подразумева заједничко деловање на формирању нове скупштинске већине, бар не још увек, ово је платформа на којој ће се заснивати будуће прављење супштинске већине", рекао је Николић.

Додао је "да нове скупштинске већине још увек формално нема", као и "да актуелна власт не треба да се плаши шта ће бити".

"Хоћемо да направимо стабилан савез, стабилан план и око плана се удружујемо", рекао је Николић. Навео је да потписани програм о економском опоравку града предвиђа, између осталог, консолидацију јавних предузећа, смањење броја запослених у јавном сектору а повећање у приватном, увећање прихода и смањење расхода.

И Џајевић је рекао да окупљање СНС и ДСС-а има за циљ економски опоравак Крагујевца.

"Суштина је да ћемо у Скупштини града, у опозицији, заједнички и политички деловати, а оно што је веома битно, потписани споразум о будућем економском програму града ће бити кључан за опоравак привреде, економије и јавно-комуналних предузећа, нагласио је Џајевић.

Крагујевачки напредњаци, су пре месец дана, са социјалистима потписали споразум о заједничком деловању у Скупштини града, па СНС, СПС и ДСС имају 30 одборника у градском парламенту који броји 87 одборничких мандата.

Власт у Крагујевцу врши странка градоначелника Верољуба Стевановића, Заједно за Шумадију у оснивању, са 24 одборника, уз подршку 10 одборника ДС-а, по три из СПО-а и ЛДП-а, четири из ЈС-ПУПС, као и два самостална.

У опозицији су СНС-са 21 одборником, СПС са шест, ДСС - три и "Покрет за наш град-Небојша Здравковић", који има 11 одборника.

Здравковић, дугогодишњи заменик градоначелника, недавно је поднео оставку на ту функцију, а његова одборничка група прешла је у опозицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије