Читај ми!

Европска перспектива кључ сарадње

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је на Бледу да је европска перспектива земаља Западног Балкана суштински утицала на унапређење регионале сарадње и решавање отворених питања дијалогом.

Дачић је, обраћајући се учесницима стратешког форума "Будућност Западног Балкана – како унапредити регионалну сарадњу", истакао да охрабрују уверавања партнера из Хрватске да нерешеним билатералним питањима неће блокирати нити условљавати суседе на њиховом путу ка Европској унији и да ће бити међу најгласнијим присталицама наставка проширења Уније, преноси Танјуг.

"Свесни смо да нам предстоји тежак реформски период, али исто тако могу са задовољством да констатујем да је Србија направила велики напредак у бројним областима, као што су борба против корупције и организованог криминала, правосуђе, као и на плану унапређивања људских и мањинских права", рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије подвукао је да је европска перспектива кључни фактор који је омогућио успех дијалога Београда и Приштине, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Дачић је поновио да је пуноправно чланство у Европској унији приоритет Владе Србије, која је опредељена да оконча приступне преговоре до краја свог мандата 2018. године.

Шеф српске дипломатије је рекао да је потребно да Европска унија, упркос проблемима са којима се сама суочава, покаже адекватну флексибилност за специфичности региона Западног Балкана и да не дозволи да питање даљег проширења Уније буде запостављено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара