Читај ми!

Николић са амбасадорима Француске и Мађарске

Председник Србије Томислав Николић захвалио је амбасадорима Француске и Мађарске у Београду Франсоа-Гзавијеу Дениоу и Оскару Никовицу за сарадњу и унапређење односа.

Томислав Николић је у одвојене опроштајне посете примио амбасадоре Француске и Мађарске, саопштено је из председникове прес-службе, преноси Бета.

Захваливши амбасадору Француске на изванредној сарадњи, Николић је констатовао да ништа не може да наруши дубоке и историјске пријатељске везе два народа.

"Имали сте прилику да будете са нама када нисмо били толико успешни и када то јесмо, али се трудимо да постигнемо што боље резултате у интересу грађана Србије", истакао је Николић и додао да се Србија данас ослања на Француску снажније него пре.

Николић је истакао да је Србија захвална за подршку Француске, посебно на покровитељству француског председника Франсоа Оланда на донаторској конференцији за прикупљање помоћи поплављеним подручјима.

Економски односи, подвукао је Николић, треба додатно да се оснаже и потребно је уложити додатне напоре у остваривању контаката са француским инвеститорима.

Амбасадор Денио је истакао заједнички напор две стране на подизању политичке сарадње на највиши могући ниво.

"Србија је кључна земља на Балкану и видимо је као партнера у ЕУ", рекао је амбасадор Француске и посебно истакао унапређење односа у региону.

"Донаторска конференција је доживела неслућен успех", нагласио је Денио и додао да присуство Оланда на конференцији на Брду код Крања представља иницијативу Француске да се врати на Балкан.

Председник Николић је такође захвалио амбасадору Мађарске за велики допринос у унапређењу односа две земље и истакао да је постигнуто историјско помирење два народа.

"Ми смо заједничким напорима разбили многе предрасуде, показали смо да добра воља може да превазиђе проблеме из прошлости", истакао је Николић.

Амбасадор Никовиц је оценио да је за кратко време постигнут огроман напредак у билатералним односима.

"Направили смо први велики корак, разбијене су многе предрасуде и митови и треба наставити у том духу", истакао је амбасадор Мађарске и додао да ће пријатељство са српским народом заувек носити у срцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара