Читај ми!

Јерков: Незаконита кампања СНС у Мајданпеку

Посланица ДС-а Александра Јерков затражила је од Агенције за борбу против корупције да спечи СНС да у кампањи за локалне изборе у Мајданпеку организују здравствене прегледе за грађане и деле школски приобор ђацима.

Александра Јерков је новинарима у Скупштини Србије рекла да је обавештена да СНС у оквиру кампање за локалне изборе у Мајданпеку, који се одржавају 7. септембра, данас дели школски прибор, свеске, књиге, преноси Танјуг.

"ДС је јуче поднела пријаву Агенцији за борбу против корупције против СНС-а зато што је у Мајданпеку организовала гинеколошке и друге прегледе за жене из ове општине. Агенција се огласила и експлицитно рекла да је то против закона", рекла је Јерков.

Она је додала да активисте СНС-а то није спречило да у својим просторијама организују гинеколошке прегледе, да деле школски прибор, а за наредне дане најављују очне прегледе и поклањање диоптријских наочара, што је, како каже, у супротности са законом.

"Захтевам од Агенције за борбу против корупције да онемногући све странке да учествују у кампањи на овакав начин и да омогући да се кампања за локалне изборе како у Мајданпеку тако и у осталим општинама одвија у складу са законом", рекла је Јерков.

Коментаришући посету премијера Александра Вучића Немачкој и његово представљање регионалних инфраструктурних пројеката, Јерков је нагласила да се не зна које је конкретне ствари Србија добила и шта је договорено на састанку.

Каже да је премијер отишао у Немачку са планом за који су и грађани и посланици први пут чули да постоји онога момента када је почео да се појављује на насловним странама медија.

"Волели бисмо да знамо шта се тамо десило, шта је договорено, које су обавезе Србије, које су користи. Претпостављамо да ће и то, као и све друго, свести на пуки маркетинг, а да грађани Србије од тога неће имати много користи", закључила је Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара