Читај ми!

Влада формира предузеће за 25 малих аеродрома

Влада ће у наредних неколико дана донети одлуку о формирању новог јавног предузећа у којем ће бити окупљено свих 25 малих аеродрома у Републици, најавила је министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

Током састанка министарке Зоране Михајловић са челним људима у Општини Зрењанин било је речи о аеродрому Ечка. Михајловићева је најавила да ће ускоро представити план Владе Србије да се свих 25 малих аеродрома у Републици окупе у једно предузеће.

Према њеним речима, о формирању јавног предузећа "Аеродроми Србије" биће речи у наредних неколико дана на једној од седница владе.

Михајловић, која је и министар грађевинарства, данас је разговарала са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем о, како је рекла, завршетку пројектне документације за изградњу ауто-пута Београд-Зрењанин.

Министарка је навела да ће се влада највероватније определити за расписивање јавног позива за прикупљање понуда заинтересованих инвеститора за издавање концесије за изграђу пута Београд-Зрењанин.

"Будући да има заинтересованих инвеститора за концесију на овој деоници, то је не само за Зрењанин, него и за овај део Србије, веома значајно", рекла је Михајловић.

Наводећи да је са локалним руководстом Зрењанина разговарала и о изградњи обилазнице око тог града, напоменула је да ће изградња тог објекта бити један од приоритета владе и самог града Зрењанина.

"Оно што ја морам да похвалим, то је одељење за које сам чула да постоји у локалној самоуправи за разговор са потенцијалним инвеститорима", рекла је Михајловићева.

Како је додала, на основу новог закона о планирању и изградњи у сваком граду ће бити предвиђено отварање посебног шалтера за услуге потенцијалним инвеститорима, тако да ће се и овај, у Зрењанину, сасвим сигурно уклопити.

Михајловић је у Зрењанину отворила и Сајам предузетништва, иновација и кооперација "Инокоп 2014", који је окупио бројне излагаче из земље и иностранства, као и многобројне посетиоце, привреднике и чланове диплоамтског кора у Србији.

"За Владу важније да решава проблеме"

Зорана Михајловић, која је и функционер у СНС-у, рекла је у Зрењанину да ће се о евентуалним променама у Влади Србије разговарати прво на страначким органима, па тек онда у јавности.

Није желела да коментарише поједине медијске написе о сукобу лидера социјалиста Ивице Дачића и члана Председништва СНС-а Небојше Стефановића.

Истакла је да је за Владу у овом тренутку много важније да решава проблеме, а да политику остави по страни.

"Ја то не бих уопште коментарисала. Влада има пуно посла, пуно задатака и пуно рада", рекла је Михајловић новинарима.

Истакла је да, ако буде било каквих промена у Влади Србије, прво ће се о томе разговарати на страначким органима, па тек онда у јавности.

"Ставимо мало политику са стране и да кренемо да решавамо проблеме. Немамо ми ништа против избора, али хајде да видимо да ли можемо овај први корак да реализујемо", нагласила је потпредседница Владе Србије.

Михајловићева је указала да Влада има један циљ - да покуша да решава проблеме, поручивши да "неке ствари могу да иду много брже када се седне за сто".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара