ЛДП: Бележници по политичкој линији

Чланица Председништва Либерално демократске партије Јудита Поповић оштро је критиковала избор јавних бележника који треба да почну да раде од 1. септембра, истакавши да су бирани по политичкој линији.

Јудита Поовић је рекла да напредњачка власт ни овог пута није пропустила прилику, да један у суштини позитиван, користан и потребан институт максимално компромитује и пре него што је заживео у пракси.

"Запошљавањем напредњака и њима блиских, опет су показали своје право лице, навела је  Поповићева у писаној изјави за медије, преноси Бета.

Она је истакла да "контроверзна правила и критеријуми" за избор бележника сведоче у прилог чињеници да "није ни било праве воље да се ствар са јавним бележницима спроведе на фер и непристрасан начин".

Према њеним речима, таквим понашањем се додатно урушава правна сигурност грађана, док се награђују "пожељни и подобни кадрови", који су имали чланску карту СНС или су блиски врху странке и министру правде Николи Селаковићу.

"Нико други није имао шта да тражи у редовима изабраних јавних бележника", истакла је Јудита Поповић.

"Пуна уста правде и права, Европе и реформи, а негирање правне државе рутински се промовише, зато и не чуди што је то случај и са управо завршеним избором првих 100 бележника", навела је она.

Јавни бележници треба да почну да раде при судовима од 1. септембра у понедељак, и то углавном на пословима овере, издавања докумената, склапања купопродајних уговора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се