Читај ми!

ДСС тражи да се објави уговор са "Фијатом"

Демократска странка Србије саопштила је да је Влада Србије, која "грађанима гули кожу с леђа порезима и умањењем плата и пензија", дужна да грађанима каже пуну истину о фабрици "Фијат аутомобили Србија" и "штетном уговору" који је влада пре ње закључила.

ДСС наводи да тај уговор буџет Србије годишње кошта половину средстава планираних да се прикупе одлуком Владе о увођењу такозваног солидарног пореза.

ДСС тврди да је Србија у посао са "Фијатом" уложила око 600 милиона евра и да се сваке године огромна средства из буџета преносе компанији "Фијат аутомобили Србија", а да од тог посла Србија, уместо да приходује, има немерљиву штету.

Компанија "Фијат аутомобили Србија" је први пут од 2008. тек 2013. године исказала нето добит, и то у износу од непуних 10 милиона евра, каже ДСС.

Само у тој истој 2013. години ФАС је од Владе Србије, тврди ДСС, добио више од 50 милиона евра разних субвенција, донација и рефундација, а ослобођен је и плаћања електричне енергије и комуналних трошкова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво