Читај ми!

ЛДП: Напад на активисте у Мајданпеку

Функционери и чланови СНС-а, предвођени председником Општинске изборне комисије, физички су напали активисте ЛДП-а који су у Мајданпеку обављали преизборне радње, саопштила је та странка. ДС осудио напад.

ЛДП у саопштењу наводи да је група насилника, у ноћи суботу на недељу, насрнула на активисте, вређајући их, уништавајући изборни материјал, претећи да ће бити претучени уколико наставе да лепе плакате са позивом да се гласа за листу Либерално-демократске партије "Окупљање за Мајданпек и Поречје", преноси Фонет.

ЛДП истиче да је током физичког напада, председник изборне комисије позивао групу лица из Мајданпека, осуђиваних за најтежа кривична дела, да онемогуће даљи рад њених активиста.

Манир, већ виђен на појединим локалним изборима, понавља се и данас, оценио је ЛДП. С обзиром на то да једино ЛДП брани право на другачије мишљење и слободу говора, неће се пред овим повући и изборе ће сматрати нерегуларним, уколико се овакви видови притиска наставе, нагласио је ЛДП у саопштењу.

Демократска странка оптужила је СНС да нападом на активисте ЛДП-а у Мајданпеку "наставља рецепт који је већ опробала и разрадила на свим локалним изборима који су одржани у претходне две године".

Реагујући на саопштење ЛДП-а, Демократска странка захтева од надлежних органа да престану са толерисањем "оваквог бахатог понашања Српске напредне странке" и наводи да сви досадашњи случајеви у којима су активисти СНС организовано физички насртали на активисте других странака прошли потпуно некажњено.

Грађани Мајданпека 7. септембра бирају 31 одборника у локалном парламенту, јер је Влада Србије 30. маја распустила је Скупштину општине и образовала Привремени орган за обављање неодложних послова до конституисања нових након избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара