СРС: Погубни захтеви ЕУ

Захтев Европске уније да Србија не треба да искористи руске узвратне санкције како би преузела место европским извозницима хране, додатни је доказ да наша држава хитно мора да прекине преговоре са ЕУ, саопштила је Српска радикална странка.

Радикали кажу да ЕУ својим захтевима на тај начин показује да јој није стало до јаке и стабилне Србије, већ до Србије која ће користити њеним интересима, преноси Фонет.

Српска радикална странка упозорава Александра Вучића да ни по коју цену не сме подлећи притисцима Европске уније и да се мора оглушити о овај по Србију погубни захтев.

Радикали подсећају да Србија већ 14 година има закључен Споразум о слободној трговини са Русијом и да се државни органи никада нису довољно ангажовали у његовој реализацији, иако од тога можемо остварити вишеструку корист.

Ова странка позива у саопштењу "надлежна министарства да све расположиве ресурсе ставе на располагање свим заинтересованим привредним друштвима и пољопривредним газдинствима, како би искористили позив Привредне коморе Руске Федерације".

Радикали истичу како је новонастала ситуација у интересу државе и да се не треба обазирати на противправни захтев Европске уније, закључује се у саопштењу СРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво