Читај ми!

ДС: Политичку кризу у Војводини ствара СНС

СНС својим притисцима на покрајинске посланике ствара политичку кризу у Војводини, оценио је Покрајински одбор Демократске странке.

"Када потпредседник СНС Игор Мировић говори о кризи у покрајинским институцијама, због које оне не могу да функционишу, треба да каже и да је једина политичка криза која у Војводини постоји управо она коју ствара СНС својим притисцима на покрајинске посланике и покушајима да са 25 освојених мандата направи скупштинску већину без оних који су на изборима освојили 59 мандата", истиче се у саопштењу покрајинских демократа, које преноси Танјуг.

Сама чињеница да СНС излазак из те кризе, коју сама ствара, условљава својим уласком у власт, говори више о карактеру те странке него било који политички противник", наводе војвођанске демократе.

"Странка која друге позива да одлуче да ли бирају страначке интересе или интересе грађана овако на најочигледнији могући начин показује да је њихов улазак у власт важнији од функционисања покрајинских институција, реализовања програма од којих користи имају грађани и да за њих нема већег интереса од позиционирања страначких кадрова", оцењује се у саопштењу Покрајинског одбора ДС.

Српска напредна странка је одговорила да је срамотно то што се Демократска странка и њен лидер Бојан Пајтић упињу да по сваку цену задрже апсолутну власт у Војводини.

Потом је Демократска странка саопштила да не разуме потребу СНС-а да по сваку цену дође на власт у Војводини, чак и ако то подразумева коалицију са онима које већ три године у саопштењима назива "криминалцима, хохштаплерима, лоповима, штеточинама, срамотом Србије и највећим злом које је Србија икада доживела".

"Њихова жеља да уђу у власт са странком о којој то говоре само показује да је и то, као и све друго што Српска напредна странка ради, пуки маркетинг и популизам у покушајима да се сакрије сопствена неспособност", навеле су демократе у саопштењу.

"С обзиром на то да Демократска странка заиста мисли, а и грађани осећају, да Српска напредна странка штеточински води Србију смањујући плате и пензије, повећавајући порезе и мимо закона нудећи државна предузећа и природне ресурсе страним и домаћим тајкунима, наш став остаје да са таквом странком у власти немамо шта да радимо", каже се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво