Читај ми!

"Покрет за наш град" напустио Верка

Одборници "Покрета за наш град", некадашње странке Г17 плус, која је била део владајуће коалиције у Крагујевцу, напустили су ту политичку групацију и од данас ће деловати као опозиција у градском парламенту. Упркос томе, у владајућој "Заједно за Шумадију" кажу да је парламентарна већина стабилна, док опозиционе - СНС и СПС - очекују скору смену власти.

Председник Управног одбора Покрета Небојша Здравковић, поднео је оставку на функцију заменика градоначелника Крагујевца на којој се налазио од 2008. године.

Здравковић је казао да је одлуку о ускраћивању подршке владајућој већини на чијем је челу Верољуб Стевановић, донео због неспровођења програма финансијске консолидације и све већих финансијских проблема у којима се Крагујевац налази.

"Сматрам да Крагујевац поново има шансу да поново постане град будућности као што је то некада био. Међутим, данас је ситуација другачија, поготово у том економском смислу, и сматрам да овим чином јасно показујем да се не слажем са начином на који се град води у овом тренутку", рекао је Здравковић.

За крагујевачке напредњаке одлука је очекивана. Кажу да је, сада, реална и смена градске власти, са чиме се слажу и социјалисти.

"То говори да свако ко мисли о будућности Града Крагујевца не жели више да учествује у политици. Кључно је питање у овом тренутку, ко има већину у Скупштини града (...) То значи да није јасно ко је данас власт, а ко опозиција по броју одборника у Скупштини града", истиче Горан Ковачевић из градског одбора СНС-а.

Председник ГО СПС-а Зоран Прокић каже да ће се разговарати са Демократском странком Србије, "и са свим политичким факторима", и са групацијом за наш град. "Уколико они прихватају нашу платформу, сигурно је да ће доћи до неког договора и до коалиционог споразума", рекао је Прокић.

Са овим ставом се не слажу у владајућој "Заједно за Шумадију". Кажу да је већина стабилна, а град на добром путу да заврши започете реформе.

"Владајућа већина је стабилна, тај број је око 50 сигурно, а деловањем опозиционих странака, пре свега Српске напредне странке, метеж међу одборницима у појединачним случајевима постоји", објаснио је Саша Милетић из "Заједно за Шумадију".

Након изласка из власти "Покрета за наш град", већину у градском парламенту чини Заједно за Шумадију са коалиционим партнерима: Демократском странком, СПО-ом, ЛДП-ом, ПУПС-ом и Јединственом Србијом, уз подршку два независна одборника. Опозицију, уз Напредњаке, чине СПС, ДСС и од данас "Покрет за наш град".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво