Читај ми!

Миленић: Разговори са ДС-ом у Крагујевцу

Потпредседник Заједно за Шумадију Саша Миленић каже да преговори са градским одбором Демократске странке о формирању нове скупштинске већине у Крагујевцу успешно трају и да постоји сагласност о идејама за решавање проблема у том граду.

Верујем да ће разговори бити успешно финализовани у виду успостављања сарадње и да то неће бити једнократна сарадња у једном сазиву локалног парламента, већ сам уверен да трасирамо пут дугорочног стратешког партнерства, рекао је Миленић, а саопштила та странка.

Миленић је навео да је евидентно да је Србији неопходан ДС и да Крагујевац и Шумадија немају "никаквог разлога да ту странку сматрају непотребном".

Рекао је да има разлика између ДС-а и Заједно за Шумадију, али да је то природно, и истакао да није требало да прође оволико времена да би се некадашње партнерство поново унапређивало.

"И у разговорима и са председником ДС-а Бојаном Пајтићем смо чули да се он тој сарадњи радује, с обзиром да је она месецима пре званичног сусрета припремана", нагласио је Миленић и додао да је Пајтић недвосмислено поручио да ће перспектива те сарадње у Крагујевцу бити одлука градских одбора тих странака.

Крагујевачке демократе саопштиле су раније данас да ће наставити преговоре о формирању скупштинске већине, који се морају завршити у року од 10 дана, због интереса грађана Крагујевца.

Они су прошле седмице започели разговоре са представницима Заједно за Шумадију и са СНС-ом о формирању будуће већине у Скупштини Крагујевца.

Иницијативу за смену актуелне градске власти поднела је одборничка група СНС-а у Скупштини града Крагујевца због, како су навели, бројних проблема које власт не решава.

Крагујевачка Скупштина има укупно 87 одборника. Власт у граду има УРС са 24 одборника, уз подршку ДСС-а са пет , као и ЛДП и СПО са шест одборника. Подршку им даје и 11 одборника који су недавно изашли из УРС-а и формирали нову одборничку групу "Покрет за наш град Небојша Здравковић", који је и заменик градоначелника и до недавно први човек Г17 плус у Крагујевцу.

У Скупштини Крагујевца има и шест самосталних одборника - по два из ЈС и ПУПС, који подржавају Верољуба Стевановића, као и два независна одборника.

У опозицији су СНС са 19 одборника, СПС са шест и ДС има 10 одборника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије