Влада усвојила медијске законе

Влада Србије је на данашњој седници усвојила три предлога медијских закона, Предлог закона о приватизацији и Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају и упутила их Скупштини на расправу по хитном поступку. Седница Скупштине биће заказана за уторак.

Циљ закона о приватизацији је да убрза прватизације и створи услове за економски развој и очување социјалне сигурности, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

Влада је усвојила и Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају којим се обезбеђују услови за побољшање пословног амбијента, ефикасније спровођење стечајног поступка и спречавање злоупотреба и корупције у овом процесу.

На седници Владе усвојена су и три медијска закона: Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима.

Примена ових закона допринеће, како се очекује, заштити јавног интереса грађана у сфери информисања, обезбеђивању медијских слобода и међународних стандарда у тој области.

Ови закони су упућени Скупштини Републике Србије на расправу по хитном поступку, наведено је у саопштењу.

У уторак седница Скупштине 

Сет медијских закона које је усвојила Влада стигао је у Скупштину и посланици ће о њима расправљати у уторак, 29. јула.

Председница парламента Маја Гојковић ће седницу званично заказати сутра, на захтев Владе Србије, речено је Танјугу у кабинету председнице Скупштине Србије, а поред сета медијских закона, на дневном реду седнице наћи ће се и предлози економских закона које је такође предложила влада.

На дневном реду биће Предлог закона о приватизацији, измене и допуне Закона о стечају, измене и допуне Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре.

Пред посланицима ће се наћи и сет медијских закона - Предлог закона о јавном информисању и медијима, Предлог закона о електронским медијима и Предлог закона о јавним медијским сервисима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије