Читај ми!

Пријатељи Србије помажу обнову земље

Донаторска конференција у Бриселу показала је да Србија има пријатеље широм Европе и захваљујући помоћи која је прикупљена, обнова земље биће квалитетна, истакао је шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић. Грађани и Европска заједница добиће извештај о сваком потрошеном евру, поручио је шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић.

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао је да је донаторска конференција у Бриселу показала положај Србије у Европи и свету као и да има пријатеље на све четири стране света, а велике пријатеље у Европској унији.

"Конференција је показала и да је вредело борити се за отпочињање преговора са ЕУ, као и да је поштовање и част бити у европској породици народа," рекао је Бабић, новинарима у парламенту.

Навео да је захвалан на великој солидарности и на препознавању проблема у којима се Србија нашла и додао да је сигуран да ће после јучерашњег дана обнова земље бити квалитетна и ефикасна.

Бабић је оценио да је најпре неопходно онима који су остали без крова над главом обезбедити достојанствен смештај, али и упоредо радити на изградњи инфраструктуре и санацији електроенергетског система.

Заменик шефа посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да Србија има разлога за задовољство јер је донаторска конференција показала да Србија има пријатеље који желеда помогну и на које може да се ослони.

"Србија је део једне велике европске породице и то је нешто најзначајније и најважније. Важно је и то што је читав регион Балкана кроз солидарност и сарадњу током елементарне непогоде показао и доказао да припада оном делу европских вредности које негује ЕУ", истакао је Милићевић.

Шеф посланичког клуба НДС Марко Ђуришић изјавио је да је добра вест што је Србији на донаторској конференцији у Бриселу понуђено готово милијарду евра и да ће тај новац моћи да се користи кроз конкретне пројекте за које ће морати да се зна у коју сврху и у којим роковима ће средства бити трошена.

Ђуришић је новинарима у парламенту рекао да се нада да ће држава преко Канцеларије за обнову бити у могућности да искористи тај новац и да штету, која је процењена на 1,53 милијарде евра, санира тим средствима, а уколико се то не догоди, оценио је, то ће бити највећа штета за грађане.

И шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић изјавио је да је донаторска конференција у Бриселу доказ да је Србија постала део заједнице европских народа, те да ЕУ има поверење у Србију.

"Прикупљен новац је значајан, многе земље су дале средства и на нама је одговорност да се тај новац потроши на оне којима је намењен," рекао је Мијатовић новинарима у парламенту.

Поручио је да ће и народу Србије и европској заједници бити поднет извештај о сваком потрошеном евру и поновио да је то питање поверења.

У Бриселу је јуче одржана донаторска конференција на којој је прикупљено 995 милиона евра помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара