Читај ми!

Бабић: Закон о раду за запошšљавање младих

Закон о раду добио подршку Међународне заједнице, ММФ-а, Светске банке, ЕУ, а подржало га је три четвртине синдиката, каже за РТС шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Зоран Бабић.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Зоран Бабић је рекао да Закон омогућава запошљавање младих, који завршавају школу, факултете и који желе да раде у Србији а не да оду иностранство.

"Досадашњи закон је био ригидан и није сачувао радна места. Од 2005. до 2013. године, 358.000 људи остало без посла, углавном у приватном сектору и тада се синдикати нису бунили", рекао је Бабић.

Нагласио да Закон о раду, који ће вероватно данас бити усвојен, прави добру инвестициону климу.

"Шта ће нам закон који ће заштитити раднике, а немамо радна места. Видели смо да постојећи закон, који је био ригидан, није сачувао радна места, осим у јавном сектору", каже Бабић.

Коментаришући најаву масовних протеста у Србији, Бабић је рекао да ће држава бити снажнија од било каквог притиска, од оних који желе да сачувају своје личне бенефиције и своју личну заштиту.

"Они који одговорно раде посао, који долазе на време немају чега да се плаше", рекао је Бабић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке је најавио да ће сви закони о којима је премијер говорио у експозеу, тј. који су били на његовој агенди, бити усвојени до 5. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије