Читај ми!

ЛДП: Извршиоци злочина су национална срамота

Друштву у Србији још није омогућено да у потпуности разуме размере злочина у Сребреници, јер и даље живи у политици оспоравања и умањивања броја жртава и размера геноцида, изјавио је у писаној изјави лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић.

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић истиче да се друштву мора пружити прилика да схвати да извршиоци злочина нису ничији хероји, већ национална срамота.

"Проглашавањем 11. јула Даном сећања на сребреничке жртве био би људски и цивилизацијски доказ трансформације земље, мерило прихватања оног што су народи Европе већ учинили кроз Резолуцију Европског парламента", каже Јовановић, преноси Бета.

Објашњава да је неопходно радити на превазилажењу разлика између ентитета и народа у Босни и Херцеговини како би се створили услови за нормалан живот свих народа те државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара