Читај ми!

Вучић: Апсолутно сам опредељен за реформе

Апсолутно сам опредељен и посвећен спровођењу реформи у Србији, пре свега у циљу стварања повољније климе за пословање и привлачење инвестиција, и верујем да ће тај процес бити успешан, поручио је премијер Александар Вучић у интервјуу америчкој ТВ станици Си-Ен-Би-Си.

"Какве год реформе покушате да спороведете на Балкану, без обзира на то да ли је реч о Србији, Босни или Хрватској, то је 'горе од пакла', али ја сам апсолутно посвећен и опредељен за то и верујем да ћемо бити успешни. Наш посао је да урадимо домаћи задатак у наредне три-четири године, а онда ће на чланицама ЕУ бити да одлуче да ли желе да приме Србију у чланство или не желе", рекао је Александар Вучић, преноси Танјуг.

Упитан како се хвата укоштац са економском ситуацијом, која није најсветлија, Вучић каже да су реформе одлагане деценијама и да сада мора бити урађено практично све како би се створило боље пословно окружење.

У том контексту, премијер је најавио да ће у наредним данима бити усвојено више закона: закон о раду, о приватизацији, о стечају и планирању и изградњи.

"Наш најважнији задатак је да створимо боље услове за пословне људе, за привлачење нових инвестиција. На путу смо ка ЕУ и морамо да изградимо заиста атрактивно место за инвеститоре из иностранства. И ми смо у стању да то урадимо ", рекао је Вучић за америчку ТВ станицу.

На констатацију новинара да има оних који сматрају да постоји могућност да ЕУ поново прође кроз банкарску кризу и на питање да ли је онда можда боље мало сачекати и видети колико је ЕУ заправо "здрава", Вучић одговара да је филозофија Србије и његова лично сасвим супротна:

"Нећемо чекати било какву подршку или помоћ ЕУ. Морамо да се ухватимо укоштац са тешким питањима. То је за нас веома тешко, јер се суочавамо са једним од највећих фискалних дефицита у Европи, што значи да ћемо морати да предузмемо мере за фискалну консолидацију, што ће бити тешко за наше људе", рекао је Вучић.

Али, одлучни смо да урадимо, желимо да будемо део ЕУ као здрава земља, која ће моћи да створи бољу пословну климу и не очекујемо од других да реше све наше проблеме, додао је премијер.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара