Читај ми!

Нема подела у СПС-у, Дачић и Ружић у истом блоку

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић каже да у тој странци нема подела и да социјалисти не размишљају о другом лидеру.

"Кроз развој СПС-а и све претумбације које је та странка имала, укључујући и период када је требало демонтирани је, нико није био ближи од Дачића и Ружића", рекла је функционерка социјалиста, гостујући у емисији Око на РТС-у.

Овде можете погледати/преузети емисију Око 

Према њеним речима, разлика између двојице блиских сарадника је у чињеници да је Дачић доживео више "бичева које политика иначе дарује лидерима" и да је научио на посебан начин када треба "ћутати и трпети за интерес Србије и грађана".

"Јасно је да бирачко тело препознаје Дачића као нашег лидера и човека који даје немерљив допринос и држави и државној политици. Још већа је сигурност у чињеницу да ми у партији не размишљамо о другом лидеру", рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Међутим, функционерка СПС-а не искључује могућност да ће Дачић имати против кандидата.

Навела је и да не може да каже да Ружић "солира", али да је евидентно да у СПС-у, као и у осталим партијама, има оних који гласно размишљају и некада гласно кажу о чему размишљају.

Потпредседница СПС-а је истакла да је та странка у владајућој коалицији зато што је такву одлуку донео СНС, у који грађани имају највише поверења.

"Званична политика СПС-а нема дилеме. Нема ниједног појединца и функционера који је имао резерву у вези са тим да ли треба прихватити став Главног одбора и Председништва", рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Према њеним речима, премијер Србије Александар Вучић не понижава СПС.

"Ја то тако не доживљавам. Енергичност коју има премијер и начин његове комуникације са људима се не разликује у односу на СПС и друге министре", закључила је Славица Ђукић Дејановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара