Читај ми!

Обустављени радови у насељу Брђани

У насељу Брђани у северном делу Косовске Митровице поподне су обустављени сви грађевински радови на обнови кућа, као резултат данашњег договора Албанаца са општинским руководством северне Митровице.

Како је речено извештачу Танјуга на лицу места, након што су се данас око 14 сати Албанци поново окупили и накратко блокирали пут у Брђанима, наредних неколико дана неће бити радова на обнови албанских кућа, али радове ће прекинути и Срби док се не нађе решење за овај проблем.

Мања група Албанаца данас пре подне блокирала је камионом и аутомобилима пут у насељу Брђани који води према зградама и кућама у којима живе Срби, али је након сат времена пут деблокиран и саобраћај успостављен.

Албанци захтевају да им се дозволи обнова кућа које су страдале током сукоба на Косову.

Заменик председника Скупштине општине Северна Митровица Емир Аземи изјавио је Танјугу да су Албанци јутрос почели да граде у овом насељу, али да су се убрзо појавили људи који су се представили као грађевинска инспекција и захтевали од њих да прекину радове, након чега је уследила блокада.

Пут је блокиро камион грађевинског извођача "Бајрами" и још неколико аутомобила, а Албанци су затражили да се и њима дозволи изградња кућа у овом мултиетничком насељу.

На лицу места били су припадници косовске полиције, а након тога стигли су и припадници Кфора и Еулекса.

Блокада је завршена без инцидената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије