Читај ми!

ДСС: Србија постаје колонија ЕУ

Демократска странка Србије упозорила је да Србија полако постаје колонија Европске уније, захваљујући погрешној политици Владе, чије одлуке иду у прилог признавању независне државе Косово. Слободан Самарџић изјавио је да још увек не зна да ли ће прихватити кандидатуру за председника ове странке.

Потпредседник ДСС-а Слободан Самардџић је изјавио да се види да "Влада Србије има потпуно погрешну полтику када је реч о државној политици", преноси Танјуг.

Самарџић је навео да Влада "чврстим корацима граби напред када је реч о незавиности Косова", док у сарадњи са ЕУ "нема своју политику", тако да "Србија полако постаје колонија ЕУ".

Самарџић је, осврнувши се на посету председника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза рекао и да се из његове изјаве да ће Србија за санирање штета од полава добити 30 милиона евра који ће бити преусмерени из претприступних фондова, види да ЕУ неће издвојити ни један нови евро.

"Нема ниједног новог евра у односу на новац, а то је око 200 милиона евра који ЕУ даје Србије из претприступних фондова", нагласио је Самарџић.

Критикује Владу што министарка Кори Удовички на недавној седници иницијативе Процеса сарадње у југоисточној Европи није уложила вето на присуство делегације Косова на том скупу.

Самарџић је навео да је актуелна власт тиме прекршиле и договоре Борислава Стефановића (ДС) о појављивању косовске делегације на међународним скуповима са звездицом на табли и одговарајућим натписом који показују поштовање резолуције Савета безбедности УН 1244.

 Нови председник странке у октобру

Самарџић наглашава да још није донео одлуку да ли ће прихватити кандидатуру за председника странке, подсећајући како је могуће да ће бити још кандидата.

Самарџић је рекао да не може конкретно да одговори да ли ће или неће прихвати ту кандидатуру, док се не заврше унутарстраначки разговори о томе.

Потврдио је да га је на недавној седници Главног одбора странке предложио покрајински одбор ДСС за Косово и Метохију и да је тај предлог прихватио "и као чињеницу и као обавезу", додавши да је и тада рекао да тај предлог не може одмах да прихвати или одбије.

Изборна скупштина ДСС, прва после оставке Коштунице, до сада јединог лидера ДСС, заказана је за 4. октобар а претходиће јој рад на изменама странчког статута као и предлагање кандидата за странчке функције.

Уз Самарџића, за будућег лидера странке у медијима је представљан као потенцијални кандидат и Милош Алигрудић док је актуелни заменик председника ДСС Александар Поповић најавио да ће странку водити до изборне скупштине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије