Читај ми!

Тадић са Барозом о евроинтеграцијама

Лидер Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић разговарао је са председником Европске комисије Жозеом Мануел Барозом, а на састанку је закључено да су за успех евроинтеграција кључни способност и спремност владе да спроведе реформе.

Тадић и Барозо су се сложили да убрзање процеса евроинтеграција зависи и од доследности става да је чланство у ЕУ спољнополитички приоритет Србије, саопштила је НДС, преноси Танјуг.

Тадић је, како се наводи, упозорио Бароза на штетност постојања двоструке спољне политике владе и председника државе.

Део разговора посветили су и енергетским питањима и изналажењу најбољег начина да се изградња "Јужног тока" што пре настави, додаје се у саопштењу.

"Тадић је истакао неопходност диверзификације енергетских извора и затражио подршку од ЕУ да се Србија повеже на Јужни коридор како би могла да се снабдева азербејџанским гасом. Он је додао да би ЕУ требало да подржи повезивање на Јужни ток, не само Србије, него и Румуније и Бугарске које су чланице ЕУ", наводи НДС.

Тадић је упозорио и на лоше стање опозиције, истичући да је у Србији потребна јака опозиција без које нема стабилизације политичког система.

Он је, како саопштава НДС, такође указао на то да владајућа коалиција игнорише и угрожава парламент, као и на проблеме независности и слободе медија.

Саговорници су се сложили да је неопходно што пре приступити решавању проблема који су претња за европску будућност Србије и изразили наду да ће Србија и током мандата Барозовог наследника наставити успешан процес евроинтеграција.

Барозо је, како је саопштено, током разговора истакао да је Борис Тадић уцртао европски пут Србије, креирао консензус у Србији о европској оријентацији и будућности наше земље и политику помирења у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије