Читај ми!

НДС: Дачић није спреман да преузме одговорност

Нова демократска странка сматра да шеф српске дипломатије Ивица Дачић није спреман да преузима одговорност за секторе за које је био надлежан, те да због тога пребацује одговорност са себе.

НДС је подсетила и да је лидер те странке Борис Тадић упутио питање Влади Србије у којем тражи одговор на то "због чега на одговорност због лоших резултата полиције у последње две године није позван и министар који је био на челу МУП-а у том периоду", преноси Танјуг.

У тој странци сматрају да се од Дачића претходних дана није чуло ништа о његовој одговорности за лоше функционисање МУП-а у последње две године, те да се поставља питање "да ли он има ишта на ту тему да каже сем напада на Тадића, који је у опозицији током спорног периода".

"Уколико Дачић каже да је за проблеме у полицији раније одговоран Борис Тадић, постављамо и њему питање, да не би и даље одговарао неупитан - Ко му је одговоран за проблеме у полицији у последње две године - Вучић, Николић или неко трећи?", упитали су из НДС.

Како се наводи у саопштењу, с обзиром да је Дачић сада министар спољних послова, "након оваквог његовог неодговорног понашања, НДС не може имати уверење да он сноси одговорност и за МСП".

"Ако је и за тај сектор неко други одговоран, вероватно ћемо морати да сачекамо крај Дачићевог мандата да видимо ко је овај пут одговоран за оно што је у његовој директној надлежности", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије