Читај ми!

Функционери СНС-а осуђују поруке са скупа СРС-а

Потпредседници СНС-а Игор Мировић и Горан Кнежевић осудили су поруке које су се чуле на данашњем скупу СРС-а.

Мировић је осудио "нескривену намеру да се силом изазову политички сукоби и немири, и то у ситуацији када Влада Србије и СНС граде и у земљи, и у региону, и у целом свету односе поверења и сарадње".

"Они желе да мржњу, насиље и агресивно понашање унесу у политички живот. Посебно су за осуду отворене претње практично смрћу упућене председнику Републике и Владе, јер на тај начин се директно прети већини грађана који су на слободним демократским изборима изабрали и председника Републике Томислава Николића и Владу и председника Владе Александра Вучића", рекао је Мировић за Танјуг.

Мировић је навео да је и њега и целокупну јавност шокирало то да се "не скрива гола мржања према политичким противницима".

Мировић је рекао и да је видљиво да се не скрива намера да се силом изазову и политички сукоби и немири, "и то у ситуцији када Влада Србије и СНС гради и у земљи и у региону и у целом свету односе поверења, сарадње, који подразумевају међусобно уважавање и политичких противника, па и оних који не само у нашој земљи, него и у окружењу, не мисле као ми".

"Ми, дакле, градимо односе који имају управо супротан циљ у односу на ове екстремистичке поруке које су се чуле на данашњем скупу", навео је Мировић.

Према његовим, речима посебно је жалосно што су се те поруке чуле на Видовдан, када се по традицији у српском народу прашта, мири, када се сећамо славне историје из које баш треба да избацимо све сукобе које смо имали током векова, деценија, да би били сложни, јединствени, да би на тај начин могли да градимо нашу земљу.

Како је навео, то је била једна шокантна најава мржње, агресије и насиља, али уз једну добру слику, јер је "свега неколико стотина људи узело учешће у једном тако екстремистичком и тоталитарном вербалном походу".

Потпредседник Српске напредне странке Горан Кнежевић оценио је као скандалозне и срамотне претње са митинга Српске радикалне странке, које су упућене председнику и премијеру Србије, и додао да надлежни органи морају на то да реагују.

"Мислим да је скандалозно, срамотно и потпуно нељудски упутити такве претње и радовати се смрти било ког човека, а поготово ако је он државни фунцкионер, председник државе или владе", рекао је Кнежевић Танјугу.

Он је истакао да надлежни органи морају под хитно да реагују.

Заменик председника СРС-а Немања Шаровић поручио је данас са скупа у центру Београда властима да и не помишљају на хапшење лидера радикала Војислава Шешеља по повратку у земљу, а премијера Александра Вучића подсетио на судбину његовог убијеног претходника Зорана Ђинђића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије