Читај ми!

Николић: Србија треба да води мудру политику

Председник Србије Томислав Николић је у манастиру Грачаница поручио да Србија треба да води мудру политику и да се грдно вара свако ко мисли да можемо било какву будућност да градимо ратујући. Николић у центру Грачанице открио спомен-плочу Милоша Обилића.

Са обележавања Видовдана, Николић је рекао новинарима да Србија никада неће признати Косово, као и што ће се косовске власти увек понашати као да су у сувереној и независној држави и да је зато у интересу српског и албанског народа да се договоре.

"Убеђен сам да, док сам ја председник, Србија неће ратовати, а ако грађани Србије мисле да треба да изаберу неког ко би поново куповао оружје уместо да зидају куће, сами ће о томе одлучити'', рекао је Николић.

Председник Србије је казао да је његова жеља исказана кроз Резолуцију Скупштине Србије, на основу које су реализовани многи корисни разговори са приштинским институцијама и Европском унијом.

На питање новинара шта ако ЕУ буде тражила да Србија призна независност Косова због чланства, Николић је одговорио да пет држава чланица ЕУ није признало Косово, а да нису искључене из ЕУ.

Николић је додао да ЕУ није тражила од Србије да призна Косово, као и да не види разлог зашто нека земља не би могла да постане чланица ЕУ иако не признаје независност Косова, ако нису искључене чланице које то исто нису уциниле.

На питање да ли постоје барикаде у Косовској Митровици, Николић је казао да су Срби ту изградили парк пријатељства и да је сада на Албанцима да понуђено пријатељство прихвате.

Коментаришући звиждуке током његовог говора на Газиместану, председник је рекао да је 28. јун датум када су се многе лоше ствари дешавале за Србију и да ето ни данас Срби на том месту нису могли да буду јединствени.

"Србија је то. Међутим, постоје светиње које се скрнаве", рекао је Николић, додајући да је у свом говору желео да објасни како ће влада и он као председник наставити да решавају проблем на Косову.

Николић је казао да је на Газиместану, где је одржана Косовска битка, све почело и да ту никада не сме ни све да се заврши.

"Свака политика подлеже суду времена па ће и моја", додао је Николић.

Председник је истакао да сви који живе на КиМ, без обзира да ли су Срби или Албанци, треба да живе добро и у миру и да он дели људе на добре и лоше, а не на Србе и Албанце.

Николић се у Грачаници састао са представницима косовских Срба и открио је плочу споменика Милоша Обилића у центру тог места.

Споменик се некада налазио у Обилићу и привремено је био смештен у дворишту манастира Грачаница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара