Читај ми!

ДС и ЛДП траже смену шефа Селаковићевог кабинета

Демократска странка и Либерално-демократска партија осудиле су именовање Николе Савића на место вршиоца дужности шефа кабинета министра правде Николе Селаковића. Он је на годишњицу убиства премијера Зорана Ђинђића 2013. на свој Фејсбук профил поставио слику снајперске пушке.

Годину дана касније, Министарство за најближег сарадника Селаковића бира управо Савића, показујући да су величање убица Ђинђића и подршка онима који су га убили препорука за напредовање у служби, истиче се у саопштењу Демократске странке.

Како су навеле демократе, "испод европског одела којим су заменили радикалски шињел и даље стоји политика коју су некад водили Александар Вучић и Томислав Николић". Из ДС-а питају и "какву ће то правду да деле они који су славили убиство Ђинђића?", пренела је Бета.

Због тога ДС захтева од министра Селаковића да одустане од именовања Савића за једног од најближих сарадника.

"Именовање би било знак подршке ставовима свих оних против којих се Зоран Ђинђић борио", наведено је у саопштењу.

ЛДП захтева од министра Селаковића да у најскоријем року реагује и смени Савића, јер како се наводи у саопштењу, "људима који позивају на убиство и линч носиоца највиших политичких функција у земљи нема места у државној служби, а посебно у Министарству правде декларативно реформске владе", пренела је Бета.

Либерали оцењују и да је "срамно" да људи "који ликују над убиством председника владе и који и даље отворено подржавају "злочиначке државне и безбедносне структуре одговорне за његову смрт" буду унапређивани и постављани на највише и најодговорније функције у држави.

"Годинама смо у Србији били сведоци злочиначке политике која је однела хиљаде живота и због тога морамо бити опрезни и имати снаге да се на све могуће начине супротставимо свакој врсти злочина, у шта спада и величање и позив на нове злочине", наведено је у саопштењу ЛДП-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије