Читај ми!

Косовска влада прети Ракићу сменом

Влада Косова је покренула процедуру, која би могла да доведе до смене градоначелника Северне Митровице Горана Ракића, после његове одлуке да половину главног моста преко Ибра претвори у "Парк мира", преноси приштински лист "Коха диторе".

Лист наводи да "Парк мира" представља барикаду која омета кретање у етнички подељеном граду, јавља дописник РТС-а.

Министарство за локалну самоуправу јуче је Ракићу послало допис у којем наводи да је прекршен Устав Косова, затим пет закона и два међународна споразума.

"Изградња барикаде на мосту преко Ибра представља кршење слободе кретања грађана гарантованог чланом 35 Устава и Бриселског споразума од 19. априла 2013. године, као и Бриселског споразума од 2. јула 2011", наводи се у допису који је министарство послало градоначелнику Северне Митровице.

"Радови и изградња барикада на мосту преко Ибра представљају кршење Закона о локалној самоуправи, Закона о улицама, Закона о изменама и допунама Закона о улицама, Закона о просторном планирању и Закона о изградњи", наводи се у допису.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара