Читај ми!

Мали: "Београд на води" покреће привреду

Пројекат "Београд на води" је један од покретача економског опоравка и иде паралелно са реформама које Влада Србије спороводи у овом тренутку, поручује градоначелник Београда Синиша Мали.

Премијер Александар Вучић и инвеститор из Уједињених Арапских Емирата Мухамед ел Абар свечано ће у петак отворити реновирану зграду Геозавода у којој ће се налазити макета пројекта "Београд на води", најавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Мали је у интервјуу Танјугу рекао да је та зграда први пут реновирана након 60 година, поручујући да ће се у њој налазити продајни и промотивни центар "Београда на води".

"То је иначе споменик кулуре од великог значаја за Србију и након 60 година по први пут та зграда ће бити реновирана", рекао је Мали, истичући да ће од тада сваки заинтересовани грађанин или туриста моћи да се упозна са свим детаљима овог пројекта.

Говорећи о почетку изградње, Мали је рекао да очекује да први радови на овом пројекту почну у наредној грађевинској сезони, дакле у фебруару или марту 2015. године.

Тренутно се, додао је, припрема неопходна урбанистичка документација за почетак радова, а која је неопходна како би се на време издале грађевинске дозволе.

"Прво ће се градити велика кула и тржни центар, као и четири посебне зграде, од којих су два хотела и две стамбене јединице. То ће бити прва фаза 'Београда на води'. Очекујемо, као што смо и обећали, почетак градње на пролеће следеће године", рекао је Мали и додао да се паралелно ради на рашчишћавању те локације и решавању правно имовинских односа.

"Значај 'Београда на води' за целу Србију" 

Наводи и да тај пројекат није значајан само за Београд, већ и за целу Србију, јер ће покренути грађевинску индустрију.

"Тај пројекат је изузетно велики, то је око три милијарде долара, два милиона квадрата у Београду. Тиме покрећемо грађевинску индустрију и то не само града него и републике", нагласио је градоначелник Београда.

Покретањем грађевинске индустрије на овом пројекту, додао је Мали, покренуће се и цела привреда Србије.

"Тај пројекат је један од покретача економског опоравка и иде паралелно са реформом које Влада Србије спороводи у овом тренутку", указао је Мали.

Каже и да тај пројекат због своје величине "у потпуности мења перспективу и начин на који град изгледа", те да ће утицати и на то да улагачи виде Београд као "инвестициону дестинацију".

"Тај пројекат један је од приоритета нове градске власти и ми желимо да Београд следеће године буде поново град дизалица и кранова", поручио је градоначелник.

Најавио је и да ће у наредном периоду бити реконструисан хотел "Славија", зграда старог МУП у Кнеза Милоша, али и да градска власт жели да се крене са изградњом новог комплекса 25. маја, где је некада био "Беко".

"Желимо да у потпуности променимо визуру града, као града који је поново центар инвестиционих активности у целом региону", казао је Мали.

Зграда Геозавода, у Карађорђевој улици, изграђена је 1907. године. Дело је Николе Несторовића и Андре Стевановића. Пре него што се у њу уселио Геолошки институт, у њој се налазила Београдска задруга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара