Читај ми!

Почео скрининг о социјалној политици

У Бриселу почео тродневни билатерални скрининг за поглавље 19 о социјалној политици и запошљавању.

Шефица преговарачког тима Србије Тања Мишћевић је у изјави новинарима оценила да је поглавље 19 једно од већих и сложенијих поглавља и да обухвата врло важна питања попут Закона о раду и питања која су у вези са стандардима рада, преноси Танјуг.

Мишчевић је додала да то поглавље такође обухвата "и оно што врло често заборављамо, а морамо имати на уму", а то је социјална инклузија, запошљавање и рад особа са инвалидитетом, као и једнаке могућности за остваривање рада и накнаде за рад.

"Јако добро је данашњи први дан прошао", оценила је Мишчевић, додајући да се тим српског Министарства рада показао као јако добар и веома спреман.

"Општа оцена је да оно што је до сада урађено у овој области показује да смо делимично усклађени са стандардима ЕУ, али оно што је можда и за мене увек најзначајније јесте да знамо шта су нам даљи кораци. Дакле, познаје се право ЕУ у овој области, знају се стандарди који треба да буду постигнути и ови људи сада праве и показују јасан план како то заиста и треба да буде урађено", навела је Мишчевић.

Упитана да ли је било разговора о Закону о раду који је у процедури и око кога се у Србији полемише, Мишћевић је навела да се расправљало о тренутно важећем стању, али је речено да су саговорници из Европске комисије добили нацрт новог Закона о раду.

"Ја морам да вам кажем да су дали позитивно мишљење о самом закону, дали су и коментаре па је Министарство поново дало још један нацрт, дакле, нису не-упознати са овом материјом", рекла је Мишчевић.

Министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин новинарима је рекао да су представници Европске комисије веома позитивно оценили оно што је урађено када је реч о детаљима битним за поглавље 19.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара