Читај ми!

Брисел задовољан Нацртом закона о раду

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин рекао је у Бриселу да је Европска комисија позитивно оценила Нацрт закона о раду и да је реч о значајном кораку у европским интеграцијама Србије.

Вулин јер рекао да стручњаци ЕК сматрају да је наш Предлог закона о раду добар и да су уважене бројне директиве које смо добили од њих, преноси Танјуг.

Првог дана скрининга о поглављу 19, које се односи на социјалну политику и запошљавање, министар је истакао да је овим предлогом закон Србије у знатној мери хармонизован у односу на законодавство ЕУ.

"То су ствари које морамо да прихватимо ако желимо чланство у ЕУ", рекао је Вулин новинарима, додајући да су током израде нацрта уважени национални интереси и неке специфичности Србије.

Шефица српског тима за придруживање ЕУ Тања Мишчевић, која је такође учествовала у данашњем скринингу, рекла је да је поглавље 19 једно од најсложенијих поглавља, због чега ће се о њему расправљати још два дана.

"Први дан скрининга је прошао јако добро, а тим који предводи државни секретар Ласло Чикош се показао више него спреман", нагласила је Мишчевићева.

Процес скрининга, којим се утврђује усклађеност домаћих прописа са законодавством ЕУ, важан је део припрема за отварање сваког од 35 поглавља преговора о придруживању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије