Читај ми!

Тадић: На одговорност позвати и Вељовића и Дачића

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић демантовао је да није дозвољавао реформу полиције и додао да Влада треба да позове на одговорност директора полиције Милорада Вељовића, али и некадашњег министра унутрашњих послова Ивицу Дачића.

Као разлог за позивање на одговорност Вељовића и Дачића, Тадић је навео то што "две године ништа није урађено у борби против организованог криминала", преноси Танјуг.

"Неистина је и лаж да некоме нисам дао да реформише сектор за који је био одговоран. Нисам се мешао никоме", рекао је Тадић гостујући на Радио-телевизији Војводине и поручио да Дачић може да сноси политичку одговорност и буде смењен са места министра иностраних послова, или кривичну одговорност.

Тадић каже и да последњих дана није "ушао ни у какву полемику са Дачићем", већ са Владом Србије, "која је поставила питање одговорности за несарадњу безбедносних служби у борби против нарко-картела".

"Влада мора да прошири то питање на све, не само на начелнике, већ и на директора полиције, али и министра унутрашњих послова, у времену када те сарадње није било, дакле од 2012. године до сада", истакао је Тадић.

"Дачић има потребу да пренесе читаву тему на време 2008. до 2012. године, што није било предмет читаве ове афере око смене начелника. Ми тада имамо светски рекорд у заплени наркотика", поручио је лидер НДС и нагласио да је Дачић радио "неке друге ствари у МУП-у", као и да полиција у том тренутку није била оспособљена за међународне безбедносне операције.

Тадић истиче и да, према његовом мишљењу, Дачић није реформисао полицију, поручивши да су неке ствари остављене да се ураде у мандату након 2012. године.

"Данас се поставља питање зашто (Драгослав) Космајац није био ухапшен у том тренутку - зато што смо ми тај посао радили заједно са међународним партнерима, савезницима и онда смо лоцирали ко је највећи генератор криминала, а ове мање, локалне, који су деловали само на територији појединих општина, нисмо нападали том снагом зато што нисмо имали снаге безбедносне. Морате да направите приоритете", рекао је Тадић.

Он се осврнуо и на ситуацију у Војводини и евентуалну реконструкцију Владе Војводине и рекао да је разговарао са лидером ДС Бојаном Пајтићем, истичући да му није јасно шта он жели и какав му је наредни корак.

"Ако ДС не жели са СНС то једна ствар, али шта жели, ја то нисам успео да сазнам из разговора са Пајтићем", рекао је Тадић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара