Читај ми!

Зар је (не)важно ко је крив

Некадашњи министар унутрашњих послова Ивица Дачић подржава смене у врху полиције и сматра да је до тога требало да дође раније, још у време док су демократе биле на власти, али да за то није било политичке воље. Бивши председник Србије Борис Тадић одговара да су слаби резултати у борби против нарко-дилера настали у последње две године и да Влада треба да утврди Дачићеву одговорност.

Прича о највећем нарко-дилеру у земљи и слабој борби против те пошасти, наставља се међусобним оптужбама оних који су донедавно били задужени за борбу против криминала.

Дачић сматра да је ствари у полицији требало довести у ред још у време док су демократе биле на власти, али да за то није било политичке воље.

Истиче да су они који су у време владе Мирка Цветковића водили Савет за националну безбедност и Биро за координацију служби безбедности тражили да се полицијски врх не дира. Тврди да није могао да смени директора полиције, јер је то посао Владе Србије.

"Сви знају за шта сам се залагао и да их нисам чувао, а знају и да су они управљали полицијом прескачући мене као министра. Они који су бранили Вељовића и који ми нису дали да променим полицијски врх сада причају да сам ја одговоран, а Вељовићу је продужен мандат без конкурса, одлуком Владе Србије", каже први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић.

За бившег председника Републике Бориса Тадића тема није рад полиције у време док је премијер био Мирко Цветковић, а он председник Савета за националну безбедност.

Тада је, каже, држава са 5,7 тона поставила светски рекорд у заплени кокаина и истиче да су проблеми настали у последње две године, када се заплене мере килограмима зашта директно оптужује Ивицу Дачића.

"Тема је у ствари да садашња влада не утврђује одговорност рада министра у претходне две године, које су и предмет њене анализе и због чега су и смењени начелници управа; није утврдила одговорност тадашњег министра унутрашњих послова. Никада се Ивица Дачић није залагао за промену начелника управа, већ је хтео да промени директора полиције", одговара бивши председник Србије Борис Тадић.

И док бивши коалициони партнери расправљају ко је крив за слабе резултате у борби против нарко-картела, Радна група МУП-а наставља да проверава наводе Дарка Шарића, који оптужује поједине полицијске функционере и сведока-сарадника да су му монтирали судски процес.

Сведок-сарадник Љубиша Буха, међутим, није желео о томе да се изјашњава у полицији, нити да иде на полиграфско тестирање.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истиче да му је смешно када се други хвале хапшењем Дарка Шарића. Не наводи, међутим, о коме је реч.

"Да су се неки други који се тиме хвале питали за то, Дарко Шарић би, чини ми се, још десет година био на слободи. Док су се они бавили Дарком Шарићем, не само да је био слободан него је и напустио Србију а касније и Европу. Колико су били успешни, Вучић је морао да се позабави тим питањем", поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

У МУП-у кажу да тачно знају где је који осумњичени, а медији покушавају да лоцирају Драгослава Космајца, кога је премијер означио као највећег нарко-дилера у земљи. Позивајући се на изворе у црногорској полицији, тамошњи медији наводе да је Космајац пре неколико дана легално ушао у Црну Гору, јер за њим није расписана потерница.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара