Читај ми!

ДСС: Самарџић и званично кандидат за председника

Покрајински одбор Демократске странке Србије за Косово и Метохију предложио је Слободана Самарџића за новог председника ДСС-а, са намером да се створи "фронт против еврофанатизма власти".

Заменик председника ДСС-а Александар Поповић рекао је на конференцији за новинаре да ће се нови председник странке бирати у октобру и "да се то неће претворити у медијски спектакал као код других странка", преноси Танјуг.

"Окупили смо се око једне полтике која је за нас најважнија. Питање лидера је у односу на политику коју ДСС спроводи другоразредно питање", рекао је Поповић.

Он је потврдио да је Самарџића предложио функционер ДСС-а са КИМ Марко Јакшић, у име чланова странке са КИМ, објаснивши да општински одбори предлажу канидадате за страначке функције.

Уз оштре критике Владе Србије и странака које је чине, због "економског пропадања и уништавања националних интереса", Поповић је позвао појединце и невладине организације да се прируже ДСС-а у ставрању "фронта против еврофанатиама".

"Време је за Србију која ће се бринути за себе а не за интересе ЕУ", рекао је он, додавши да и уклањем барикаде на мосту између северног и јужног дела Косовске Митровице показују да власт у Београду наставља са "политиком сталног попуштања" због ЕУ.

Поповић је поновио и да се ДСС залаже да се држава Србија "на сваки миран и политички начин' бори за своје присуство на КИМ" као и за поштовање Устава Србије и Резолуције УН 1244.

ДСС се противи најављеној приватизацији ЕПС-а и "Телекома", рекао је Поповић, критикујући власт због отварања низа афера, на које нема одговора док истовремено спољни дуг и буџетски дефици расту.

Дугогодишњи председник ДСС-а Војислав Коштуница поднео је оставку, пошто на мајским изборима ДСС није ушао у републички парламент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара