Читај ми!

Пајтић: Потребна јавна расправа о Закону о раду

Председник Демократске странке Бојан Пајтић затражио је од Владе Србије и премијера Александра Вучића да обезбеде демократску јавну расправу о изменама Закона о раду, јер се ради о једном од најважнијих аката чије одредбе утичу на положај запослених и животе свих породица у земљи.

Пајтић је оценио да грађани морају да знају какве последице доносе понуђена решења, јер те ствари директно утичу на будућност свих грађана Србије.

"Усвајање измена овог закона у потаји, у лето и усред Светског првенства у фудбалу, без јавне расправе и без демократског дијалога стручњака, радника и послодаваца - велика је и недопустива безобзирност и подлост", рекао је Пајтић за агенцију Бета.

Председник демократа је оценио да "трећа Вучићева Влада наставља низбрдицом прве две", односно да послује с највећим минусом у Европи и да задужује државу све више и брже.

"Стране инвестиције су на историјском минимуму. Намети привреди су неиздрживи, а порези грађанима расту до пуцања. Бар три четвртине грађана Србије, који нису гласали за СНС, јасно виде и осећају последице безидејне импровизације, јалове пропаганде и катастрофалне политике све три Вучићеве владе", рекао је Пајтић.

Председник ДС-а је додао да ће због тога Демократска странка организовати велику јавну расправу о изменама Закона о раду.

Реагујући на данашње саопштење новосадског СНС-а у којем се наводи да је за Пајтића Нови Сад мали јер је "научио да краде за целу Војводину", Пајтић је рекао да пропаганда и покличи "држите лопова" не служе ничему осим скретању пажње и да је уместо одговора проглашен "подлацем, пљачкашем и варалицом".

"Једини резултат ваше три владе је Бриселски споразум. А то је свако ко не уме да преговара могао тако да испреговара", навео је Пајтић, а преноси ДС у саопштењу.

Он је напредњаке упитао да ли су свесни чињенице да је грађанима Србије данас много теже и много горе него јуче и да ли размишљају о одговорности коју имају према грађанима и држави.

"Време је да грађанима дате одговор на питања која их стварно муче. Зашто им није боље? Зашто расту задуженост и незапосленост? Зашто нема инвестиција? Зашто ништа нисте изградили? Зашто ниједно обећање нисте испунили", наводи Пајтић.

Он додаје да је СНС Србију претворио у "импровизацију" у којој "дилери смењују полицајце, неписмени докторирају, бахати газе људе, а таблоиди васпитавају децу".

"Али чак и у таквој држави, прављеној баш по вашој мери, морате да нам одговорите зашто Закон о раду усвајате без јавне расправе? Дајте грађанима одговор на то питање, па ме после вређајте колико год хоћете. Уосталом, ништа друго и не радите", закључио је Пајтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара