Читај ми!

Вулин: Нови састанак о Закону о раду

Пре упућивања измена Закона о раду Влади на усвајање, биће одржана седница социјално-економског савета како би социјални партнери изнели "своје последње мишљење о предложеним одредбама", најавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је истакао и да се нада да ће бити још састанака и пре и после тога. Како је рекао, онда предлог закона долази у Владу, па у скупштинску процедуру, преноси Танјуг.

Министар је рекао да се Закон о раду мења и доноси као и било који други закон и да је потребно да га предложи влада и да дође у скупштину.

"Зато што сматрамо да је тај закон посебно битан, трудимо се да сви релевантни актерти кажу своје мишљење, да уважимо и синдикат и послодавце. И наравно, на крају ће коначну одлуку донети посланици", рекао је Вулин.

Према његовим речима, измене Закона о раду се баве и "онима који раде и онима који не раде и онима који тек треба да раде".

Подсетио је и да синдикати и послодавци имају примедби и да су "са неким стварима задовљни а са некима незадовољни''.

"Зато је држава ту да преузме на себе одговорност да пресече и каже биће овако. И наравно, ту је да истрпи сваку критику", рекао је Вулин.

Према његовим речима, намера државе је првенствено да створи бољи привредни амбијент и атмосферу која ће на крају донети добро свима - раднику и послодавцу.

Вулин је напоменуо и да је Закон о раду "само део велике слагалице" јер неће сам моћи да промени привредни амбијент, али ће са Законом о приватизацији, са Законом о државним службеницима, са Законом о разним социјалним давањима то моћи да буде урађено.

Министар није могао да прецизира када ће се измене Закоан о раду наћи у скупштинској процедури додавши да ће то зависити и од распореда рада у парламенту.

Вулин који, је председник Покрета социјалиста, присуствовао је хуманитарном фудбалском трурниру на Ади Циганлији.

Космајац да се забрине 

Министар Вулин је изјавио и да Космајац, којег је премијер Александар Вучић означио као главног нарко-дилера, има "пуно разлога да се забрине" јер "мора да зна да му овде неће бити мира".

"Некада је тешко доказати да је неко нарко дилер. Ево ја говорим као потпупни лаик, али ако неко има имовину која је стотину пута већа од његовог прихода мени је то разлог за сумњу и да се са неким озбиљно поразговара, да се пореска и многе друге службе укључе око тога", рекао је Вулин Фонету.

Вулин каже да Ал Капоне никад није одговарао за оно што је радио, али да за утају пореза јесте.

"Мени је довољно да они који трују нашу децу буду у затвору, које ће бити кривично дело није ми важно", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара