ДС формирао преговарачки тим

Војвођански одбор Демократске странке саопштио је да је формирао преговарачки тим и стратегију за преговоре са коалиционим партнерима о реконструкцији Покрајинске владе. ДС истиче да сарадња са Српском напредном странком на том нивоу за њих није прихватљива.

На челу новоформираног преговарачког тима биће председник ДС Бојан Пајтић, а чланови тима су председник Покрајинског одбора ДС Мирослав Васин, председник посланичке групе ДС у Скупштини Војводине Борислав Новаковић и покрајински посланици Живко Марковић, Игор Салак и Анико Жирош Јанкелић, преноси Бета.

ДС је саопштио да је "сваки вид сарадње и комуникације са СНС у процесу реконструкције Покрајинске владе искључен", јер је према њиховом мишљењу, ова странка већ показала на републичком нивоу да нема одговор на проблеме грађана.

"СНС је показала да нема идеје ни капацитет да води земљу. Незапосленост се увећала на 30 одсто, задуживање државе је незапамћено, страних инвестиција нема. Образовни систем је лош, слобода медија не постоји, а једини одговор режима на критике су напади на опозицију, ОЕБС и стране амбасадоре", пише у саопштењу Покрајинског одбора ДС.

Додаје се да су ставови о будућности Војводине, аутономији, привредном и културном развоју, између те две странке "дијаметрално супротни".

Како се наводи у саопштењу, ДС је спремна да учествује у власти само ако ће политика коју је водила досадашња Влада бити настављена, те да је за ДС једина могућа коалиција у покрајини између те странке и Савеза војвођанских Мађара, Лиге социјалдемократа Војводине и Нове демократске странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије