Читај ми!

Позив Аустријанцима да улажу у Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је приликом посете Линцу позвао привреднике из тог аустријског града да улажу у Нови Сад и искористе његове потенцијале, саопштено је из кабинета градоначелника.

Вучевић је у уторак, током боравка у северној Аустрији и посете Линцу на позив тамошњег градоначелника Клауса Лугера, истакао да би аустријски привредници требало да имају у виду изузетне повољности за инвеститоре, које гарантују како држава тако и Град Нови Сад, преноси Танјуг.

Двојица градоначелника разговарала су о сарадњи Линца и Новог Сада, а за Вучевића је посебно драгоцено било искуство које му је Лугер пренео у вези са процесом за кандидовање за Европску престоницу културе, чију је титулу тај аустријски град понео 2009. године.

Разговарано је и о Дунавској стратегији, у чијем раду активно учествују Република Србија и Град Нови Сад, као и о интензивирању њеног спровођења и коришћења потенцијала Дунава, као значајног ресурса за одрживи развој.

Вучевић је посетио и Српски клуб "Никола Тесла" у Линцу, који чува и негује културу српског народа, његову историју и традицију, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије