Читај ми!

Односи Србије и Словеније бољи него икад

Председник Србије Томислав Николић и словеначка премијерка Аленка Братушек, сагласили су се да су односи између Србије и Словеније бољи него икад.

Председник Николић још једном је захвалио Словенији на благовременој помоћи која је упућена нашој земљи током катастрофалних поплава прошлог месеца.

Николић је захвалио Словенији и што се придружила у организацији међународне донаторске конференције за помоћ Србији и Босни и Херцеговини.

Додао је да је Србија остварила контакте и са државама које нису чланице Европске уније, како би донаторска конференција обухватила што већи број земаља, саопштила је Прес служба председника Републике, преноси Танјуг.

Премијерка Братушек рекла је да ће Словенија, у сарадњи са Француском и Европском унијом, учествовати у припреми донаторске конференције.

Донаторска конференција ће највероватније бити одржана 16. јула.

Председник Николић и премијерка Братушек сагласили су се да су односи између Србије и Словеније бољи него икад, а Николић је позвао словеначке компаније да искористе предности пословања у Србији и повећају обим инвестиција у нашу привреду, наведено је у саопштењу.

Са Братушек се састао и са први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић, а тема састанка била је донаторска конференција за санирање последица поплава у Србији и Босни и Херцеговини.

Дачић се са Братушек састао током радног ручка, а поред донаторске конференције коју Словенија организује заједно са Француском и Европском комисијом, било је речи о развоју билатералних односа, као и о регионалним и другим актуелним међународним темама, саопштило је Министарство спољних послова. 

Братушек се јуче састала са премијером Србије Александром Вучићем са којим је потписала Писмо о намерама између две владе о сарадњи у области заштите од природних и других катастрофа. Србија и Словенија имају одличне односе, сложили су се јуче премијери две земље Александар Вучић и Аленка Братушек.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се